top of page

8 טעויות שכל עסק קטן יכול להימנע מהם בקלות

  1. דע את האויב שלך, או במילים אחרות, הכר את התחרות העומדת מולך. עסק חייב לשים לב לשוק התחרותי סביבו ולעמוד בקצב עם שינויים וטרנדים חדשים.

  2. הלקוח שלכם לא יכול או רוצה להתמודד עם שיווק אגרסיבי שמדבר על המוצרים של העסק בלבד. תנו ללקוחות שלכם יותר, ערך מוסף כלשהו, ותרוויחו מכך.

  3. קביעת מטרות לא מציאותיות יכולה להוציא אתכם מאיזון. קבעו מטרות חכמות שניתנות להשגה, הן מבחינת הרווח שלכם, המוצרים וכמות הלקוחות הרצויה.

  4. נוכחות ברשתות החברתיות הינה קריטית כיום לרוב בתי העסק הקטנים, אך אין צורך למרוח את התוכן שלכם בכולן. התמקדו בערוצים הרלוונטיים עבור העסק שאתם מכירים ומתפעלים היטב.

  5. אסטרטגיה עסקית היא שם המשחק. עסקים חייבים לתכנן התחלה, יישום וביצוע של כלל הפעולות העסקיות שלהם. אם “תזרמו עם זה" לא תגיעו רחוק, ובמקרים מסוימים אף תטבעו.

  6. אי בדיקת איות לפני העלת תוכן. טעויות כתיב הן גורם שלא פעם מערער את ביטחונו של הלקוח בעסק או בשירות המוצע להם. עברו על התוכן שלכם לפני כל פרסום וודאו שהוא קריא וברור.

  7. שקלו ועקבו אחר התועלת והתוצאות של הפעולות שנקטתם עבור העסק שלכם. שאלו את עצמכם מה יכולתם לעשות יותר, ממה היה עדיף להפחית וכיצד תוכלו להשתפר לפעם הבאה.

  8. אתם חייבים לתת חשיבות רבה ללקוחות שלכם, לפנות אליהם וליצור אינטראקציה באופן ישיר כאשר הדבר מתאפשר. המשוב הזה הינו חשוב עבור שביעות רצון הלקוחות ושיפור היכולות שלכם.

למה אני עושה את המאמץ לחקור, לכתוב ולפרסם את המידע הזה עבורכם, וככה, חינם, בלי לחייב אתכם להירשם לרשימת התפוצה שלנו או לרכוש אותו בכסף?

בטח אתם חושבים, "היא רק רוצה לשכנע אותנו לתת לה את העבודה על הלוגו שלנו".

ובכן, כן. אבל לא רק.

למה? כי אכפת לי, לפעמים יותר מדי, כך אמרו לי אין ספור פעמים.

אבל עבור העסק שלכם זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות. בהבטחה.

לא אהבתם את התוצאה? לגיטימי. בהתאם לשלב שבו נהיה תיגבה מכם עמלת עבודה מינימלית בלבד או סך על שעת עבודה אחת וזהו, כל אחד לדרכו.

מה, ככה פשוט? כן. כי אכפת לי, וגם לכם צריך להיות אכפת.


תודה,

ספיר בנלולו, מעצב(נ)ת גרפית וסופרת.

Kommentare


bottom of page